Ik zou kinderen graag vleugels geven maar ik zou het aan hun zelf overlaten om te leren vliegen!

Gabriel Garcia Marquez

UPDATES
Krokusfestival ziet Europees dossier goedgekeurd!
Fantastisch nieuws! In oktober 2015 diende hoofdpartner Imaginate Festival Schotland samen met Children's Cultural Centre Ierland, Aaben Dans Denemarken, Norsk Scenekunstbruk Noorwegen en cultuurcentrum Hasselt / Krokusfestival een zogenaamd kleinschalig Europees projectdossier in. Onlangs vernamen we officieel dat ons project, PUSH genaamd, goedgekeurd werd. Er werden 401 dossiers ingediend en 51 kregen een positieve evaluatie. Een stevige competitie dus waar maar 12% van de dossiers voor subsidiëring in aanmerking komt. Krokusfestival wordt aldus 1 van de 8 Belgische organisaties die in dit Europese project op ondersteuning kunnen rekenen.
Lees hier meer over PUSH.
De 19de editie van het Krokusfestival zit erop!
De 19de editie van het Krokusfestival zit erop. We zijn bijzonder tevreden met zowat 10.000 toeschouwers, hebben samen met u allen genoten van mooie voorstellingen en mochten heerlijke reacties ontvangen. Ondertussen hebben we al een eerste aanduiding ontvangen over ons dossier 17-21 en dat was twee keer voldoende. Nog net niet goed genoeg, vinden we, maar daar doen we momenteel alles aan zodat we volgend seizoen (vanaf 22 februari 2017) een ontzettend fijne feesteditie kunnen maken, want dan viert het festival zijn 20ste editie!
Christine Devaney
De Schotse maakster Christine Devaney was tien dagen in residentie en presenteerde tijdens het Krokusfestival een inkijk in haar werkproces. Christine werkt samen met de Vlaamse danser Hendrik Lebon aan haar Teenage Trilogy. Tijdens haar verblijf in Hasselt sprak ze met jongeren, ouders, grootouders en leraars. Ze maakte ene lijstje van favoriete songs die gelinkt zijn aan de puberteit, onderzocht veel danswerk en documentaires. Eind mei werkt ze verder in Edinburgh om in het najaar naar Denemarken te trekken. Als alles goed gaat zal Teenage Trilogy in 20108 in première gaan tijdens het Krokusfestival.
Volg ons op Facebook !
Terugkijken en vooruitblikken: volg alles op onze facebookpagina. Alle recente info over nieuwe projecten, over de masterclass tijdens de zomermaanden, over de volgende editie! Like, deel, word onze vriend facebook.com/krokusfestival
Krokusfestivalbrochure 2016